عسل
- عسل در واقع همان شهد گلها است که توسط زنبور طی فرآیند تبدیل , تغلیظ شده و آنزیم ها که مهمترین آنها آنزیم اینورتاز است به شهد اضافه شده و در نهایت عسل ساخته می شود.
شهد درابتدا آب و دی اکسید کربن و نور خورشید است(انرژی شیمیایی خورشید) که با عملیات آبکافت نور و آب و دی اکسیدکربن در جام گل شهد تولید می شود.
شهد گل از لحاظ نوع قند (قند مرکب یا همان ساکارز خالص) است و تا اینجای کار تنها تفاوت آن با شکر فقط در عطر آن هست. همانطور که گفته شد شهد توسط زنبورعسل فرآوری و تغلیظ شده و به عسل تبدیل می شود. وقتی که عسل وارد بدن می شود عملیات آبکافت معکوس صورت می گیرد یعنی آب و دی اکسید کربن و نور که شهد را تشکیل دادند حالا درون بدن طی فرآیند آبکافت معکوس دوباره به ماهیت اولیه خود باز می گردند یعنی برای اینکه انرژی آزاد شود و در دسترس قرار گیرد باید فرآیند آبکافت معکوس صورت بگیرد و در این فرآیند عسل دوباره به آب و دی اکسید کربن و نور باز می گردد و آب توسط ماهیچه ها و سایر ارگانها جذب شده و اضافه آن دفع می گردد. دی اکسید کربن در بازدم توسط ریه ها به بیرون از بدن فرستاده می شود و نور که همان انرژی شیمیایی خورشید است به اعماق تاریک بدن که از دریافت مستقیم نور خورشید محروم هستند فرستاده می شود. و برای همین است که وقتی عسل می خوریم احساس نیرو می کنیم.انرژی قند نیز جداگانه در جای خودش توضیح داده خواهدشد.
سیدحمیدرضابلاغی اپیدمیولوزیست زنبوران عسل و زنبوردار مهاجرتی
- آخرین به روزرسانی درتاریخ:1403/04/18